19.01.2021

Ако решението на щаба и правителството в четвъртък не е в интерес на бранша и не кореспондира с нашите искания, преминаваме към ефективни стачни действия!

Тяхната форма е в процес на обсъждане, но не изключваме, както оргазнизиране на протест, така и Гражданско неподчинение по примера на колегите ни от Италия.

Единственото решение, което е приемливо за нас, е отварянето на заведенията тип ресторанти и кафе-клубове от 01.02.2021 г., при условията, които бяха в сила преди тяхното затваряне, а на 01.03.2021 г. да заработят и всички останали нощните клубове, като ограничението в работното време да отпадне.

Това е желанието на над 80% от членовете на двете асоциации, гласували в проведената анкета. Подобно допитване, но този път до по-широка аудитория, беше направено и през двете Фейсбук страници на сдруженията, като там резултатите бяха напълно аналогични, но този път в отговорите се включиха и служителите в заведенията, както и клиенти.

Контактите, които поддържаме и с представителите на останалите затворени сектори, като фитнеси и молове, изявяват своята безусловна подкрепа за активни стачни действия.

Дата: 19.01.2021

Източник: БАЗ и СЗБ

Прочетено: 5530