28.01.2021

Председателят на Българската стопанска Камара (БСК) Радосвет Радев проведе работна среща с бъдещия посланик на РБ в Мексико - Милена Иванова. В срещата участваха още главният секретар на БСК Добри Митрев и Веселин Илиев, главен директор „Международно икономическо сътрудничество“.

По време на срещата бяха обсъдени потенциалните възможности за развитието на бизнес и културното сътрудничество между България и Мексико, чрез които страната да стане по-разпознаваем и предпочитан партньор. Представени бяха данни за финансовата политика, стокообмена и инвестициите между двете страни и възможностите за правене на бизнес в Мексико.

„Търговските изложения и приемите, които посолството организира, са недостатъчни за популяризацията на България“, коментира Милена Иванова. Тя допълни, че децентрализираният модел на управление на Мексико засилва „анонимността“ (неразпознаваемостта) на българските продукти, но съвместните усилия между Посолството и БСК биха могли да намалят трудностите пред предприемачите, които имат желание да се развиват на мексиканския пазар.

В хода на разговора стана ясно, че множество членове на БСК биха проявили интерес към външнотърговски отношения с южноамериканската страна. „Добър знак е, че дискусията остава фокусирана върху технологичните компании и фирми“, изтъкна Радосвет Радев.

Председателят на БСК пожела успешен мандат на Милена Иванова и обеща да я подкрепи в създаването на нова връзка между българския бизнес и Мексико.

 

Дата: 28.01.2021

Източник: БСК

Прочетено: 4893