12.03.2021

В обмена ще участват представители от 6 различни държави

Русенска стопанска камара започна подбор на участници за младежки обмен, който ще се проведе в Русе от 5 до 11 юли в Русе. Той се осъществява по проект 2020-1-BG01-KA105-078290 Environment and you, финансиран от програма "Еразъм+" на Европейския съюз.

В обмена ще участват представители от 6 различни държави: България, Италия, Полша, Грузия, Латвия и Гърция. Подборът на българите се извършва в цяла Северна България, като за младежите, които не са от Русе, ще бъде осигурен транспорт и настаняване, както и храна за всички участници в периода на дейностите. Изискванията за включване в проекта са:

  • Да са на възраст между 18 и 30 години
  • Да владеят английски език на ниво минимум Б1
  • Да имат желание за активно участие в дейностите в програмата

Дейностите ще завършат с издаване на Youthpass certificate.

Идеята на дейностите в проекта е да споделим най-добрите практики за опазване на околната среда чрез запознаване и промотиране на техниката "намаляване – рециклиране – повторно използване". Дейностите ще бъдат изпълнени в неформална образователна среда, като всяка група младежи ще има възможност да представи своята страна по най-добрия начин. Пълната програма на дейностите можете да видите тук, а кратка информация за проекта можете да намерите в анкетната карта за участие, казват от Стопанската камара.

Желаещите да участват трябва да попълнят следната АНКЕТНА КАРТА до 15.03.2021 г. 

Дата: 12.03.2021

Източник: dunavmost.bg

Прочетено: 11435