16.06.2021

От 10 май 2021 до 11 юни 2021 г., в Центъра за международни срещи „Хелмут Бьоме“ към Технически университет – София се проведе основен квалификационен REFA-курс. Курсът се организира от БИК “Капиталов пазар” ЕООД и в него бяха обучени 12 специалисти по организация и оптимизация на работни системи и процеси.

Всички участници положиха успешно заключителния изпит и получиха своите REFA-сертификати. В обучението взеха участие представители на: Палфингер Продукционстехник България ЕООД, Бадер България КД, Завод за оптика АД, Резбонарезни инструменти Габрово ЕООД, Граммер АД, Монбат АД, Илинден ЕООД и Старт АД. Сертификатът има международно признание и дава право да бъде извършвана консултантска дейност по методите и системата на REFA.

REFA е водеща германска организация в областта на проучването на работни системи и процеси, организация в производството и корпоративното развитие. От своето основаване през 1924 година, асоциацията създава и разпространява Ноу-Хау: чрез специализирано следдипломно обучение, а в последните няколко години все повече и посредством консултиране и асистиращо съдействие. Със своите постоянно развиващи се ключови компетенции, REFA допринася за повишаване на конкурентоспособността на икономиката, както и за подобряване на условията на труд на работниците и служителите в предприятията.

*БИК Капиталов пазар ЕООД е еднолично дружество на Българска стопанска камара и официален, и изключителен представител на REFA-International AG за България.

 

Дата: 16.06.2021

Източник: БИК “Капиталов пазар”

Прочетено: 1711