29.07.2021

Ръководството на Младежки бизнес клуб към Стопанска камара Русе и областният управител Борислав Българинов обсъдиха приоритети в бизнес модела в трансграничния регион и възможностите за развитие на туризма. Идеята е да стартира активна реклама на тази част от страната в Западна Европа и най-вече в страните от Бенелюкс. Расте броят на туристи от тези държави, които избират да почиват в България, но малко от тях са запознати с богатствата на област Русе, смятат от местната администрация.

Според членове на Бизнес клуба посещението на България от туристи от Западна Европа е допълнително улеснено от възможността за круизи по речния коридор Рейн – Майн – Дунав.

От Стопанската камара в крайдунавския град предлагат също насърчаване и по-активно провеждане на съвместни културни мероприятия – изложби, концерти и литературни четения между градове от България и Румъния.

За реализирането на успешен бизнес модел участниците в срещата се обединиха около ефективното използване на кадровия потенциал, академичната общност и възпитаниците на професионалните и профилираните гимназии в града. Експерти от Стопанската камара в Русе подготвят и проекти за развитие на логистичната инфраструктура в цялата област.

Дата: 29.07.2021

Източник: Русенска стопанска камара

Прочетено: 4952