19.01.2006

БСК пое председателството на Асоциацията на организациите на българските работодатели за срок от една година

 

Българската стопанска камара поема председателството на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за период от една година. Решението бе взето на заседание на организацията, проведено на 19 януари 2006 г.

Съгласно Устава на АОБР, организацията се председателства на ротационен принцип от председателите на съответните работодателски организации, които членуват в нея. Председателстващата организация води и секретариата на АОБР за срок от една година.

В качеството си на председателстващ АОБР, председателят на БСК Божидар Данев ще изпълнява и функциите на заместник-председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество и на Икономическия и социален съвет – също за период от една година.

АОБР е учредена през 1995 г., като обединение на официално признатите за представителни организации на работодателите в Република България, имащо за цел да координира позициите на своите членове и да съдейства за консолидиране, балансиране и единно представляване на техните интереси.

В АОБР членуват пет от шестте национално признати работодателски организации - Асоциация на индустриалния капитал, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, БСЧП "Възраждане" и Съюз за стопанска инициатива. На 19 април 2005 г. Общото събрание на АОБР реши да бъде прекратено членството в Асоциацията на Съюза на работодателите в България, поради несъобразяване с решенията на организацията и нарушаване на общи принципи на работодателите.

Дата: 19.01.2006

Източник: www.bia-bg.com

Прочетено: 2622