13.09.2021

На 16 септември, четвъртък, в изпълнение на конституционните си правомощия държавният глава Румен Радев ще назначи служебно правителство и ще разпусне Народното събрание.

Това съобщават от пресслужбата на държавния глава.

В събота президентът обяви датата за новите избори, които ще са "2 в 1". Те ще се проведат на 14 ноември.

Тогава президентът подчерта, че следващото служебно правителство ще продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

Радев добави, че трябва да се отчита и че при избори „2 в 1“ двете кампании - за Народно събрание и за президент и вицепрезидент, ще текат едновременно и ще се слеят. „Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и просперираща България“, подчерта президентът.

По думите му президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това, кои партии и политици работят за бъдещето, и кои бранят корупционните схеми и система.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания, президентът отбеляза, че подкрепя ценности, не партии и не е упълномощил никого да говори от негово име. По думите му, почтени българи има във всички политически партии, има ги и извън партиите.  „Това е моята България, аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа“, каза преди ден държавният глава.

Дата: 13.09.2021

Източник: www.investor.bg

Прочетено: 309