17.09.2021

С тази инициатива Европейската комисия насърчава граждани, общности и организации да поемат ангажимент в полза на околната среда. Европейският пакт за климата е част от Европейския зелен пакт, ръководен от изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия – Франс Тимерманс.

Целта на Пакта е да помогне за мобилизиране на социално движение в ЕС, коeто да разработва реални решения в областта на климата. Възможностите за ангажиране и подкрепа на Пакта са разнообразни.

Бизнесът може да участва с т.нар. ангажименти на организации и да включи своите служители, клиенти, доставчици, общности и други заинтересовани страни. Редица международни компании, сред които Bayer, SAP, Zalando, Netflix, Google, UEFA , Uber, Vodafone и др. вече заявиха своя принос за инициативата.

Решението да участвате може да има ефект върху КСО политиките ви.

Как да стане това:

▪ Възможно е да се ангажирате като компания и да заявите своя принос (като изберете конкретен pledge) на сайта на Пакта. Ако вече имате корпоративни цели за управление на въздействията си върху околната среда, сега могат да станат „по-видими“.

▪ Бихте могли да реализирате вътрешна информационна кампания, насочена към Вашите служители, като ги мотивирате да направят индивидуален ангажимент през платформата.

▪ Може да отидете дори стъпка по-напред и да помислите за това как да ангажирате и Вашите клиенти (например чрез конкретни информационни кампании, допълнителни търговски стимули и др.).

Инициативата е на Генерална дирекция „Действия по климата" (DG Clima), която ангажира консорциум от организации, които развиват и управляват Секретариат на Пакта. Партньорите се ръководят от ICF и включват denkstatt, CDP Europe, Count Us In, Friends of Europe, Ifok, LOW и Ramboll.

denkstatt координира изпълнението на Пакта за климата в 12 държави-членки на ЕС и ще ръководи Координационния център на Пакта за Източна Европа.

Да бъдем партньори!

За допълнителна информация и участие: bg@euclimatepact.eu или телефон: +359883371104 – Катрин Томова.

Дата: 17.09.2021

Източник: denkstatt - България

Прочетено: 3414