02.12.2021

Български компании от военно-промишления комплекс направиха силно представяне на „EDEX 2021“ - едно от най-големите специализирани международни изложения в Арабско-африканския регион, което се проведе от 29ти ноември до 2ри декември 2021 в Арабска Република Египет. Представители на дванадесет фирми от страната ни представиха възможностите за производство, доставка и развой в страната ни на продукти за отбранителната индустрия. 

България бе сред страните, които бяха във фокуса на интереса поради институционалната подкрепа от страна на Министерството на икономиката. В тази връзка, Сдружение “Българска отбранителна индустрия – акад. Стефан Воденичаров" изказва персонална благодарност на министъра на икономиката Даниела Везиева, която участва в откриването на престижния форум и представи възможностите на българската индустрия по време на официалните си срещи. В делегацията взеха участие още Генерал-лейтенант Димитър Илиев - заместник-началник на отбраната, Негово Превъзходителство Деян Катрачев - извънреден и пълномощен посланик на Република България в Арабска Република Египет и г-н Георги Недялков - търговски представител на България в Арабска Република Египет. От Сдружение “Българска отбранителна индустрия – акад. Стефан Воденичаров" нееднократно сме подчертавали, че военно-промишлената индустрия е структуроопределяща за българската икономика и институционалната подкрепа за сектора е много важна за бъдещите му конкурентоспособност и устойчиво развитие.

В рамките на „EDEX 2021“ се представят повече от 400 изложители от целия свят, а очакванията на организаторите са форумът да бъде посетен от над 30 000 посетители.

Дата: 02.12.2021

Източник: БСК

Прочетено: 3179