06.12.2021

Учредена през 1996 г. от неколцина отдадени и целеустремени професионалисти, днес АБТТА отбелязва своя четвърт вековен юбилей. 

Създадена като тясноспециализирано продуктово сдружение като представител на българските ИАТА агенти, днес АБТТА е вписана под № 0001 в Националния регистър на туристическите сдружения браншова асоциация на българските туроператори и туристически агенти, авторитетен и независим коректив на провежданата държавна политика, уважаван партньор в неправителствения сектор, жива организация с множество успешни инициативи в защита интересите на бизнеса и редица значими обществени каузи. 

Много неща се промениха в последните 25 години и секторът претърпява фундаментални трансформации, но и днес мисията на АБТТА да служи на обществото, да създава сигурност за бизнеса и да подкрепя изграждането на конкурентноспособна национална туристическа индустрия остава непроменена. 

Covid-19 оказа огромно влияние върху световната туристическа индустрия, ала туристическите агенти и туроператорите продължават да са основно звено на веригата за създаване на стойност в туризма, и да улесняват милиони пътешественици да организират своите пътувания по света и да се ориентират в сложния пейзаж на ограниченията. 

На 9 декември, в навечерието на Коледа, организацията ще отбележи своя четвъртвековен юбилей с провеждане на добре познатия от професионалната общност работен форум - Двадесетата годишна среща на членовете на АБТТА. 

Юбилейното издание на обичаното и дългоочакваното събитие ще се проведе със специалното участие на Генералния секретар на Европейската организация на Европейските туроператорски асоциации Ерик Дрезин, с партньорското съдействие на ЗД Лев Инс и Сейбър България, и любезната подкрепа на Гранд хотел Милениум, Софийска опера и балет и Винарска изба Златен Рожен. 

За да открие престижния форум е поканена Министъра на туризма Стела Балтова; сред поканените лектори ще чуем експерти от Министерство на туризма, НАП, КЗП, ИАТА.

ПРОГРАМА

Дата: 06.12.2021

Източник: АБТТА

Прочетено: 4136