15.12.2021

За членове на Камарата бяха приети три дружества и една браншова организация.

Днес, 15 декември 2021 г., се проведе последното за годината заседание на Управителния съвет (УС) на БСК.

Пред членовете на УС беше представена информация за оперативната дейност на БСК в периода между двете редовни заседания на УС.

Беше обсъден и Проект за приоритети на Асоиацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за 2022 г., когато БСК ще бде ротационен председател на Асоциацията.

За членове на БСК бяха приети три търговски дружества и една браншова организация:

  • "Кока-Кола ХБК България" АД с предмет на дейност „производство, продажба, дистрибуция и маркетинг на напитки за продажба“. Производството на Кока-Кола в България датира от 1965 г., което я прави първата държава в социалистическия лагер, която започва да произвежда световноизвестната напитка. Днес системата на Кока-Кола в България се състои от 5 юридически лица: Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД, Кока-Кола България ЕООД, Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисис Организейшън, Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис и Кока-Кола Еуропиан Партнерс Шеърд Сървисис. „Кока-Кола ХБК България“ АД бутилира и дистрибутира в България продукти на Компанията Кока-Кола. Компанията е най-големият производител на безалкохолни напитки в страната и притежава два бутилиращи завода – в Костинброд и в Банкя. „Кока-Кола ХБК България“ е част от Групата „Кока-Кола Хеленик“ – една от най-големите бутилиращи компании на продукти на Кока-Кола в света. Портфолиото включва газирани безалкохолни напитки, натурални сокове, нектари, плодови напитки, натурална минерална и изворна вода, студен чай, енергийни напитки, кафе. Компанията е дистрибутор на премиум марки алкохолни продукти.

  • "Юник Естейтс" ООД с предмет на дейност „агенции за недвижими имоти“. Коммпанията Unique Estates е създадена през 2006 г. от двама партньори – Весела Илиева и Христо Илиев, като първото дружество в България, което оперира на пазара с луксозни имоти. Само след година, през 2007, Unique Estates става ексклузивен партньор на Christie's Great Estates - най-голямата мрежа от брокери на недвижими имоти, посветена на маркетинга и продажбата на луксозни имоти. Компаниите от семейството имат 850 офиса и близо 35 000 търговски сътрудници в повече от 35 страни. С това партньорство българската компания стъпва уверено на международния пазар и има възможност да предложи на своите клиенти прекрасни имоти у нас и в чужбина. От 2016 г. "Юник Естейтс" става член на двете най-големи и престижни международни мрежи за имоти - Leading Real Estate Companies of the World и  Luxury Portfolio International®. "Юник Естейтс" има подкрепата на най-уважаваните и добре известни експерти в луксозните недвижими имоти на пазара по света. Дружеството колективно има десетилетия опит в ексклузивния пазар на недвижими имоти от най-висок клас. За да отговори напълно на нуждите на своите клиенти, Unique Estates поддържа екип от високо квалифицирани и мотивирани консултанти. Те преминават редица обучения, участват в международни конференции с топ специалисти в областта на недвижимите имоти от цял свят, което им помага постоянно да усъвършенстват знанията и уменията си.

  • "Балкан Онлайн Груп" ЕООД – дигитална платформа за провеждане и организиране на седмични онлайн изложения. Вalkan fair online е първият балкански онлайн панаир, създаден по време на пандемия от нуждата за провеждане на неприсъствени събития. Целта на проекта е да подпомогне бизнеса, спорта, културата и науката в условия на пандемия, като достига и обединява хиляди хора в седмични онлайн панаири, които се провеждат два пъти годишно за всеки сектор. От основаването си през септември 2020 г. досега „Балкан онлайн груп“ е организирал 9 онлайн панаира с общо участващи над 400 фирми-изложители, достигнати онлайн до над 1 милион души. Дружеството е домакин и съорганизатор на Деветия европейски форум за социално предприемачество 2021, организиран от ТПК, в който съорганизатор и участник бе и Българската стопанска камара.

  • Асоциация за рециклиране на текстил - юридическо лице с нестопанска цел, развиващо дейност в частна полза от 2019 г. Към настоящия момент в Асоциацията членуват 15 дружества, занимаващи се с рециклиране на дрехи и обувки. Мисията на АРТ е да подпомага тяхната дейност в сферата на управление на отпадъците от текстил и обувки, както и да участва в процедурите по издаване или съгласуване на нормативни актове, регламентиращи дейностите по управление на отпадъците на текстил или обувки, да лобира за провеждане на законодателни изменения в нормативната уредба по отпадъците и други сфери, свързани с дейността на членовете й. За целта Асоциацията сътрудничи с местни, национални и международни организации, имащи сходни цели и задачи. Със законодателния пакет за кръгова икономика на Европейската комисия, и в частност Рамковата директива за отпадъци, се поставят нови изисквания към държавите-членки, свързани с въвеждане на разделно събиране на различни отпадъци, като напр., опасни отпадъци, отпадъци от строителство и разрушаване и др. Текстилните отпадъци са измежду тези, за които е необходимо въвеждане на разделно събиране. Развитието на пазарите и на системите за разделно събиране на отпадъци, в т.ч. на тези за текстил, се нуждаят от подкрепа и от подпомагане. АРТ е учредена с цел да допринася и участва активно в този процес.

Дата: 15.12.2021

Източник: БСК

Прочетено: 2605