14.01.2022

Министерство на труда и социалната политика връчи първите годишни награди в областта на корпоративната социална отговорност за 2021 г. С призовете бяха отличени добрите практики на социално отговорния мениджмънт на компаниите и ангажираността им с различни социални каузи, които благоприятстват развитието на служителите, околната среда и обществото. 

„Корпоративната социална отговорност е тема, която ще набира все по-голяма популярност и ще търси своето място в нашето ежедневие с все по-голяма настойчивост. В последните години все повече компании и структури на публичния и гражданския сектор осъзнават, че най-висока възвращаемост имат инвестициите в развитието на техните служители и за изпълнението на каузи, които повишават качеството на живот и подпомагат социалното, икономическо и екологично устойчиво развитие на обществото“, заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков при откриването на церемонията.  

Той връчи наградите в категория „Човешки ресурси“, в която победител е „Съюз на пивоварите в България“. Организацията представи проект, посветен на устойчивото развитие на социалния диалог и колективното трудово договаряне. Приз за второ и трето място получиха „Кауфланд България“ ЕООД енд Ко КД и Областна администрация Ловеч. 

Наградите в категория „Общество“ връчи заместник-министър Иван Кръстев. Първото място заслужи „Идеал Стандарт – Видима“ с проект, подпомагащ различни сфери на обществения живот – образование, здравеопазване, изкуство, култура и спорт. На второ и трето място се наредиха  „Съюз на пивоварите в България“ и „Винекс Славянци“ АД. 

В категория „Околна среда“ наградите връчи Петър Начев, директор на дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции“ в Министерството на труда и социалната политика. Победител в категорията стана „Гопет Транс“ ЕООД с проект за намаляване на въглеродните емисии в сферата на транспорта и логистиката. На второ и трето място се класираха „Карлсберг България“ АД и „Кауфланд България“ ЕООД енд Ко КД.

Дата: 14.01.2022

Източник: МТСП

Прочетено: 2740