08.02.2022

Българската стопанска камара оттегля подкрепа си за наградите EGO Awards

Председателят на Управителния съвет на Българската стопанска камара Добри Митрев отказва участието си в журито на наградите EGO Awards и оттегля институционалната подкрепа на БСК като партньор на инициативата.

Повод за това са рекламните послания, които се използват в кампанията по набиране на участници. Слоганът, с който наградите бяха представени пред екипа на БСК, беше “Бизнес наградите на България”, но рекламната кампания протича с посланията “Скромността е за загубеняците” и “Дължиш успеха си на мен – твоето Его”.

За нас призивите са в разрез с ценностите на организацията и обидни за нашите членове, които дължат успеха си преди всичко на собствените си знания и труд. Вярваме, че скромността е по-красива от неоправданото самочувствие, и не приемаме, че хората, които не се появяват в платени конкурси, са “загубеняци”.

За първи път в своята 42-годишна история БСК оттегля партньорството си от инициатива, която първоначално възприехме като полезна за българския бизнес и като възможност да се представят добрите примери в него.

Извиняваме се на всички наши членове и им благодарим, че разумът и моралът им са по-големи от егото!

Дата: 08.02.2022

Източник: Българска стопанска камара

Прочетено: 6271