09.02.2022

От средата на м. декември 2021 г. до началото на м. февруари 2022 г. БСК е изготвила и представила пред институциите и обществото 10 официални позиции, основно свързани с високите цени на ел.енергията, както и с проектобюджетите на Република България, Държавното обществено осигуряване и Националната здравноосигурителна каса.

Това става ясно от отчет за дейността на оперативния екип на БСК, представен пред Управителния съвет на Камарата, които днес (09.02.2022 г.) проведе първото си за годината заседание. Според документа, в отчетния период представители на БСК са участтвали в едно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество и в две заседания на Икономическия и социален съвет на РБ. Експертите на БСК са участвали активно в подготовката на редица становища по темите и въпросите, обсъждани в работните групи и комитетите на BusinessEurope, както и в Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК). Предстои БСК да е докладчик от името на Група 1 работодатели на ЕИСК за изработване на ежегодната резолюция на ЕИСК по Годишната програма на Европейската комисия за 2023 г.

По време на днешното заседание беше представена и информация за работата по изпълняваните от БСК проекти с европейско финансиране, както и Информация за сформиране на консултативен съвет за обсъждане и представяне на предложения по Европейския зелен пакт, вкл. законодателните предложения от пакета „Подготвени за цел 55“.

Членовете на УС приеха Годишния доклад за дейността и на Годишния финансов отчет на „БСК-Комерсконсулт“ 2021 г. – еднолично дружество, собственост на БСК.

За членове на БСК бяха приети пет търговски дружества:

  1. „Кей Пи Билдинг“ ООД с предмет на дейност „преработване и обработване на метални изделия“. Компанията е основана през март 2021 г, а основната й дейност е преработване и обработване на метални изделия. Фирмата предлага и готови дизайнерски продукти от стъкло и метал, предназначени за интериор и екстериор. „Кей Пи Билдинг“ ООД предлага на клиентите си всякакви нестандартни решения от метал, комбинация метал-дърво и метал-стъкло, зцяло по индивидуален проект. Дружеството осъществява и търговия с всякакъв вид стоки в страната и чужбина, внос и износ, както и търговско представителство, посреднически услуги, консултантски услуги.
  2. „Еко Уотър Сълюшън“ ООД с предмет на дейност „проектиране, изграждане, доставка, внос и продажба на системи и инсталации за пречистване на вода и водопровод и канализация“. Компанията присъства на пазара с търговската марка „ФИВО и е първата в България, чиято дейност е изцяло фокусирана върху решения за осигуряване на неограничена, чиста, питейна вода за офиси, заводи, административни сгради, болници, детски градини и всяко друго работно място. „ФИВО“ предлага и отделна гама с решения за дома, подходящи за всяко семейство. Според данни на компанията, „ФИВО“ намалява разходите на своите клиенти, свързани с топла и студена питейна вода, между 10% и 40%. Стартирала през 2018 г., компанията е изградена от екип с над 15 годишен опит в сектора, който работи с амбиция да предоставя на своите клиенти ефективни решения, съобразени с техните нужди, качествено обслужване и безупречна поддръжка. Предлага най-ново поколение машини за 5-степенна филтрация на топла и студена, питейна вода, които се свързват бързо и лесно, директно към водопровода. Компанията има национално покритие с централен офис в София и регионални представителства в цялата страна.
  3. „Екселор Холдинг Груп“ ЕАД с предмет на дейност „търговия със специализирани автомобили и оборудване“. Компанията изпълнява проекти за доставка на широка гама от специализирано оборудване – защитно, промишлено, електрическо, измервателно, детекторно, лабораторно, диагностично и друго специализирано оборудване; бронирани превозни средства, противопожарни, полицейски, летищни и други специализирани автомобили; самолети и плавателни съдове. Екипът на „Екселор Холдинг Груп“ има опит, техническа експертиза и финансова способност да се справим със сложни изисквания за доставки за широка гама от продукти и услуги. Всички предприети проекти се управляват „от край до край“, което гарантира, че чрез една точка за контакт клиентът може да бъде уверен, че предоставената информация е точна и актуална. Проектите на компанията се финансират от многостранни и двустранни кредитори, включително Световната банка, Европейската комисия, агенциите на ООН, регионалните банки за развитие и националните власти. Възлагането на такива поръчки е резултат от международни тръжни процедури съгласно специфичните разпоредби на донорите. „Екселор Холдинг Груп“ ЕАД е сертифицирано по ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18001:2007.
  4. „Банчев Колев“ ЕООД с предмет на дейност „разработване на софтуер и консултантска дейност в областта на информационните технологии“. Дружеството е основано през 2017 г., а основната му дейност е разработване на софтуер и консултиране в областта на информационните технологии, бизнеса и предприемачеството. Друга дейност на „Банчев Колев“ ЕООД е отдаване под наем и продажба на луксозни автомобили и специализирано оборудване, внос и износ на стоки в България, страни-членки на Европейския съюз и трети страни.
  5. „Аспекто България“ ЕООД с предмет на дейност „управление на ресурси и процеси в сферата на ИТ; научноизследователската и развойна дейност“. Дружеството е учредено преди година. В предмета на дейност на „Аспекто България“ ЕООД са включени следните дейности: маркетинг и бизнес изследвания, рекламна дейност, организационно консултиране и управление на бизнес процеси, посредничество и търговия с продукти на интелектуална собственост, технологии и ноу-хау. „Аспекто България“ осъществява още и представителство и агентство на физически и юридически лица в страната и чужбина; информира и консултира работодатели и търсещи работа лица; управлява трудовите ресурси и извършва посредническа дейност по наемане на работа в България и чужбина (след получаване на съответната регистрация / разрешение). Дружеството извършва още и обучение, квалификация и преквалификация на персонал; консултантски услуги във връзка с организирането и провеждането на образователни и стажантски програми в и извън страната.

 

Следващото заседание на УС на БСК е насрочено за 6 април 2022 г.

Дата: 09.02.2022

Източник: БСК

Прочетено: 1754