10.02.2022

Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев поставя началото на обществени съвети за обсъждане на Националния план за възстановяване и устойчивост. В рамките на няколко последователни дискусии с представители на заинтересованите страни ще бъдат обсъдени проектите, включени в Плана. 

Първият обществен съвет ще се състои на 11 февруари, петък, от 14.00 часа, в Министерството на финансите. Той ще е посветен на проектите в областите на здравеопазването и на транспортната инфраструктура. 

След него, от 15.00 часа, вицепремиерът Василев и ангажираните институции и неправителствени организации ще дискутират приоритетите по Плана в сферата на енергетиката. 

С цел по-голяма прозрачност и публичност на обществения дебат, свързан с Националния план за възстановяване и устойчивост, всеки обществен съвет ще бъде излъчван на живо в профилите на МФ - във Facebook и в YouTube, а представената информация ще бъде достъпна и на сайта на Министерството на финансите след приключване на срещите.

 

Дата: 10.02.2022

Източник: Министерство на финансите

Прочетено: 3471