02.03.2022

Има търсене на работна ръка в различните браншове в Кюстендилска област.

Работни места за бягащи от войната украински граждани има. Това заявиха представители на работодателските организации пред областния управител на Кюстендилска област Катя Димитрова. Срещата се състоя по покана на областният управител, във връзка с готовността на областта за приемане на бежанци от Украйна. На нея присъстваха председателят на Регионалната структура на Българска стопанска камара Леонид Хаздай, Тошо Мухтанов – от името на Асоциация на индустриалния капитал в България, Ангелина Влашка – зам.-председател на Сдружението по туризъм, зам.-областният управител Любомир Терзийски и главният секретар на Областна администрация-Кюстендил Гергана Михайлова, Директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" /АКРРДС/ Василка Манчева и ст. експерт Силвия Стоянова.

Има търсене на работна ръка в различните браншове в Кюстендилска област. Около стова становище се обединиха представителите на работодателски организации. Пред областния управител Катя Димитрова те изразиха надежда, че сред нуждаещите се от убежище в България ще има и квалифицирана работна ръка.

Сдружението по туризъм поема ангажимент за осигуряване на около 30 работни места – помощен персонал. Необходимост от кадри има в кюстендилския завод "Торготерм", където към момента работят около 340 души. Готовност за съдействие при осигуряване на работа декларира и председателят на Регионалната структура на Българска стопанса камара Леонид Хаздай, без да посочва конкретен брой.

Областният управител Катя Димитрова благодари за отзивчивостта, като изрази надежда, че с общи усилия институциите и бизнеса ще помогнат на украинците, избрали да се установят в Област Кюстендил.

Дата: 02.03.2022

Източник: Дарик радио

Прочетено: 2172