10.03.2022

Благодарение на партньорството между Българска стопанска камара (БСК) и проект PITCCH, на платформата на БСК за отворени иновации са публикувани 4 нови предизвикателства на теми като дигитални технологии, индустриални биотехнологии и усъвършенствани технологии за производство.

Новите предизвикателства са: 

1. Creating value through biotransformation of ‘aroma waste’ 

Create value from the ‘aroma’ by-product that is generated during their manufacturing process and normally incinerated as waste. 

2. Aerosol sensor to detect harmful pesticide concentrations in vehicle cabins 

Develop a sensor to detect critical pesticide concentrations inside the cabin of tractors and other agricultural vehicles and which can distinguish between regular aerosols (e.g. water droplets) and hazardous pesticide aerosols. 

3. Valorization of lignin to chemicals or materials in an integrated biorefinery 

Offer a technology that converts lignin. 

4. Exploring new Energy Aggregation Solutions – Peer 2 Peer energy trading

Develop a digital solution for supporting the implementation of novel business models related to DER aggregation, such as Peer-to-Peer (P2P) electricity trading, that would add value to the company’s current portfolio.

Платформата за отворени иновации на БСК свързва фирми и институции със стартъпи за решаване на конкретен проблем или разработка на ново решение в определена област. Ние сме тук, за да:​

  • подкрепим бизнеса и администрацията за намиране на нови иновативни решения на съществуващи или нововъзникващи проблеми;
  • осигурим възможност на стартъпите за сътрудничество и партньорства с големи компании;
  • усъвършенстваме процеса за open innovation в България;
  • подпомогнем по-доброто развитие на екосистемата за иновации

За да разгледате пълното описание на дадено придизвикателство и да кандидатствате, трябва първо да се регистрирате в платформата ТУК.

 

Дата: 10.03.2022

Източник: БСК

Прочетено: 1887