13.04.2022

От днес до 15 май в дарителски кутии във всички хипермаркети на компанията могат да бъдат дарени средства за хора с нужда от лечение

Kaufland България и дарителската платформа DMS дадоха начало на поредното издание на съвместна дарителска кампания под мотото "ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. От днес до 15 май 2022 г. включително във всички хипермаркети Kaufland в страната ще бъдат разположени дарителски кутии, в които клиентите на компанията могат да даряват средства за хора, които имат нужда от лечение. 

В досегашните две издания на инициативата, която започна през миналата година, в помощ на хора с нужда от лечение с активни кампании, регистрирани в дарителската платформа, бяха събрани и разпределени над 81 000 лева. Кутиите се разполагат два пъти в годината - преди Великден и Коледа, и събраните в тях средства се разпределят между всички активни кампании за лечение в DMS.   

„ДАРИ“ е в отговор на многобройните запитвания в продължение на години от клиенти на компанията за разполагане дарителски кутии за събиране на средства за лечение в нейните търговски обекти. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, и прозрачен процес на дарителство, Kaufland се обърна за експертно съдействие към DMS. DMS се администрира и управлява от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността “. Платформата работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения. Чрез кампанията „ДАРИ“ Kaufland разшири възможностите за дарение на място в своите обекти. 

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана „Действията носят промяната“. Компанията работи последователно по проекти и инициативи с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди. 

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Дата: 13.04.2022

Източник: Kaufland

Прочетено: 1002