14.04.2022

Пламен Иванов е новият член на УС.

На 31 март в сградата на Русенска стопанка камара се проведе редовно Общо годишно отчетно събрание на Камарата.

На него присъстваха членове на РСК, представители на всички области на русенския бизнес.

 Събранието протече при следния дневен ред:

  1. Отчетен доклад на Управителния съвет за дейността на сдружението през 2021г.; Разисквания по точка 1 и вземане на решение за приемане отчета на управителния съвет за дейността и годишния финансов отчет на сдружението;
  2. Избор на нов член на управителния съвет, поради настъпила смърт на член на УС. Разисквания по точка 2 и вземане на решение за избор на нов член на УС;
  3. Други.

Председателят на РСК запозна гостите с извършената дейност, която за периода 2021 година е съсредоточена върху подобряване на бизнес средата, привличане на нови членове и реализиране на повече проекти, чрез Центъра си за професионално образование. Обобщи проблемите на русенския бизнес.

В доклада се констатира, че условията на правенето на бизнес в региона се влошават. УС на РСК с тревога отбелязва намаляване на доверието към институциите, трудности при стартиране и развитие на бизнес, демографската криза, в т.ч. отрицателния естествен прираст в региона.

След направените изказвания, се пристъпи към избор на нов член на УС, който да заеме мястото на покойния изп. директор на завод „Жити”. Присъстващите избраха единодушно представител на шивашкия и енергийния сектор – Пламен Иванов.

 

Дата: 14.04.2022

Източник: Стопанска камара - Русе

Прочетено: 1169