05.05.2022

София, 05.05.2022 г. Лидл България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ). Така главният изпълнителен директор на веригата Милена Драгийска става новият председател на Управителния съвет на сдружението за следващите 2 години.

Сдружението за модерна търговия обединява 13 от най-големите компании в търговията на дребно в страната: "Билла България”, „Ван Холдинг“ ("Фантастико"), „Дайхман търговия с обувки", "дм България", “Доверие - Брико” ("Мосю Бриколаж"), „ИКЕА – България“, "Кауфланд България” , "Лидл България”, “Максима България” ("Т Маркет"), „ПЕПКО България“, "ПроМаркет" ,"Хиполенд" и „ SOpharmacy“.

От създаването си то работи активно за растежа, модернизацията и развитието на търговския отрасъл от българската икономика. Сред основните цели на СМТ са подобряване на условията за търговия и бизнес в страната, осигуряване на висока конкуренция на пазара и подпомагане развитието на българските производители в духа на партньорски взаимоотношения.

 „Убеден съм, че лидерските умения на г-жа Драгийска и експертизата на екипа на Лидл България ще се разгърнат мащабно по време на ръководния им мандат и ще надградят постиженията на СМТ, постигнати под досегашното председателство на екипа на „Билла България“, заяви Николай Вълканов, изпълнителен директор на СМТ.

За последните над две десетилетия членовете на СМТ са инвестирали в България повече от 3.5 млрд. лв. Ежегодно те внасят в държавния бюджет над 600 млн. лв. под формата на данъци и имат значителен принос за изсветляване на икономиката. Компаниите в сдружението са сред най-големите работодатели у нас, с повече от 23 хил. служители.

Приемаме председателството на Сдружението за модерна търговия с огромна отговорност. Ще продължим да следваме ясно очертаната линия на експертна подготовка по важни теми за бранша и бизнес средата. Както и досега, ще бъдем предвидим и конструктивен партньор, на когото може да се разчита, и ще фокусираме усилията си върху намирането на дългосрочни ползи и баланс в добавената стойност както за икономическите субекти, така и за обществото като цяло“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Lidl стъпва на българския пазар през 2010 г. Днес компанията има 111 магазина в 50 града и над 3700 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели налагат веригата като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена.

 Милена Драгийска управлява Лидл България от самото начало през 2007 г. Своята кариера в Lidl тя започва през 2002 г. в Германия, като регионален мениджър продажби за регионите Щутгарт и Карлсруе. След това продължава професионалното си развитие в централата на Lidl, където отговаря за различни международни проекти за Lidl International. Член е на Управителния съвет на Германо-Българската индустриално-търговска камара, УС на Съвета на жените в бизнеса в България, УС на Фондация Америка за България и УС на Българския форум на бизнес лидерите.

 

 За повече информация:

Доника Ризова – Директор комуникации на СМТ

0888814587

rizova@moderntrade.bg

Дата: 05.05.2022

Източник: СМТ

Прочетено: 1482