02.06.2022

Мениджър на българска компания е сред десетте пионери за 2022 от цял свят на целите за устойчиво развитие на ООН. Включени са компании с отговорни бизнес практики в сферата на правата на човека, трудовите норми, опазването на околната среда и борбата с корупцията. Класацията се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и нейния ръководител Огнян Траянов, който гостува в предаването "Светът и ние" по БНТ.

Класацията е от 2016 г.

Търсят се изявени личности, които мотивират, привличат след себе си хора, обясни Траянов. Конкурсът дава възможност освен за личности, да има и национален кръг, като се минава през няколко етапа на оценяване, допълни той.

Глобалният договор е най-голямата организация, с която бизнесът комуникира с ООН, в него членуват 65 държави.Ние сме един елитен клуб от 13 000 компании, допълни Траянов.

Отличената българска компания работи в областта на тежката индустрия. Тя успява да извлече концентрат на мед от много ниско обогатена руда и по този начин създава блага за цялото общество. Това, с което тя спечели, е в категорията иновации и дигитални транспофрмации, каза Траянов.

Никога досега компания от минната индустрия не е била сред пионерите в целите за устойчиво развитие на ООН.

Вижте повече подробности във видеото

Дата: 02.06.2022

Източник: БНТ

Прочетено: 1141