20.07.2022

На 19 юли 2022 г. в сградата на БСК се проведе заседание на Арбитражната колегия на Арбитражния съд при БСК. Гости на заседанието бяха председателят на БСК Добри Митрев, заместник-председателят Мария Минчева, Иван Велков – член на Управителния съвет на БСК, проф. д-р Огнян Герджиков – първият председател на АС при БСК, и Ани Алашка - директор на Пресцентъра на БСК и управител на Издателска къща „Божидар Данев“.

Председателят на Арбитражния съд при БСК проф. д-р Таня Йосифова представи отчет за дейността на АС в периода от 6 април до 19 юли 2022 г. Отчетени бяха следните дейности:

  • приемането на нови арбитри и медиатори към АС при БСК,
  • подобряване на съдържанието и функционалностите на интернет страницата на АС при БСК,
  • изготвени становища и участия на арбитри в събития, имащи отношение към арбитражната дейност,
  • присъединяването на АС при БСК към Кампанията за по-екологични арбитражи (CGA), целяща минимизиране на въздействието върху околната среда на вредните емисии от дейността на арбитража.

ИТ директорът на БСК Ваня Кирова демонстрира деловодната система с отдалечен достъп, която е внедрена и функционира за улеснение на страните по делата, техните процесуални представители и арбитрите.

Представени бяха и вижданията на членовете на арбитражната колегия относно бъдещото развитие на Арбитражния съд при БСК. Акцентирано беше върху по-пълното използване на възможностите за представяне на дейността на Арбитражния съд посредством провеждането на различни инициативи като Ден на отворените врати на АС, обучения по арбитраж и медиация, организиране на семинари (уебинари) и други.

Дата: 20.07.2022

Източник: БСК

Прочетено: 964