30.08.2022

Малки и средни предприятия (МСП) ще подават документи по първата схема за България от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Програмата за технологична модернизация е на стойност 260 млн. лв. Вицепремиерът Атанас Пеканов представи нейните възможности в онлайн информационен ден.

Парите ще бъдат предоставяни за технологично обновяване и софтуер, като всяко предприятие според условията, ще може да получи между 180 000 и 700 000 лв.

Кандидатстването е изцяло електронно и ще продължи до 21 септември тази година ТУК

"За всички тези средства, за които ще стане въпрос, свързани и със зеления преход и с дигитализацията и с технологичното обновление и модернизацията на предприятията. Все неща, които са изключително важни и нужни на всички предприятия, за да бъдат конкурентно способни", коментира директорът на Агенцията за малките и средни предприятия Бойко Таков.

Вицепремиерът Атанас Пеканов посочи:

"Дългосрочно тези инвестиции в дигитализация, в зеления преход, са тези, които могат да направят фирмите по-ефективни, съответно да намалят разходите. За нас ще бъде голяма цел това да се случва по най-ефективния и прозрачен начин".

А министърът на иновациите и растежа Александър Пулев съобщи за 735 милиона лева, които ще стигнат до малкия и среден бизнес до края на годината.

"Планът е отворен, планът работи. Работим на пълна пара да отворим още една процедура в рамките на следващия месец."

Дата: 30.08.2022

Източник: Бългорско национално радио

Прочетено: 778