15.09.2022

Тържество по повод откриване на учебната 2022/2023 г. се състоя в Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов” днес. Гост на празника бе Николай Радев, председател на Училищното настоятелство на гимназията, председател на Стопанска камара - Добрич и управител на фирма „Фолиарт“ – град Добрич.  Присъстваха много родители и приятели. Поздравителен адрес изпрати Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич.

Николай Радев пожела успешна учебна година на Ломоносовци като бъдещи професионалисти и достойни кадри за бизнеса в Добрич. Той информира, че гимназията вече разполага със зарядна станция за електромобил, произведена от „Елпром“ ЕМЗ в град Шабла. Припомняме, че преди две години Стопанска камара - Добрич дари на гимназията електромобил, който успешно се ползва като учебна станция за обучаващите се в специализираната паралелка по електрическа мобилност.

През новата учебна година в гимназията ще се обучават ученици по осем специалности „Компютърна техника и технологии”, „Оптически комуникационни системи“, „Програмно осигуряване“, „Промишлен дизайн“, „Електрически превозни средства“, „Електрообзавеждане на подемна и асансьорна техника“, „Машини и системи за цифрово програмно управление“, „Мебелно производство“.

Дата: 15.09.2022

Източник: БСК

Прочетено: 764