09.11.2022

Инициативата се провежда за 20-ти пореден път в подкрепа на деца с тежки хронични заболявания

В началото на м. декември 2022 г. ще започне новото 20-то издание на благотворителната инициатива на Президента на РБ „Българската Коледа“. Благородната кауза има заа цел да насърчава дарителсттвото, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата, и да подпомага лечението им.

Благодарение на активната подкрепа – общите усилия на бизнеса и гражданите, инициативата подпомага всяка година над 500 български деца с тежки хронични заболявания и осигурява средно на 25 лечебни заведения апаратура за диагностика и съвременно лечение. Идеята „Българската Коледа“, възникнала през 2002 г., е добре приета в българското общество и в съзнанието на гражданите вече двадесет години е символ на грижата за здравето на българските деца.

Двадесетото издание на благотворителната инициатива, кампания 2022/2023 г., ще бъде насочено в помощ на децата с тежки хронични заболявания и състояния. Използването на високотехнологична съвременна апаратура в диагностиката и лечението е от съществено значение, с оглед на което „Българската Коледа“ относо си поставя хуманната цел да осигури медицинска апаратура за университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

Българската стопанска камара приканва своите членове и партньори да се присъединят към инициативата!

Повече информация за благотворителната инициатива, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, можете да намерите на официалния сайт ТУК.

Своята съпричастност бихте могли да изразите чрез използване на банера на „Българската коледа“, както и чрез други Ваши инициативи за насърчаване на дарителството.

Дата: 09.11.2022

Източник: БСК

Прочетено: 1207