14.11.2022

Организатор бе Българска груминг асоциация, член на БСК

В рамките на 5-то Национално груминг шоу, в продължение на 5 дни взеха 40 фризьори на кучета от всички краища на страната учиха и демонстрираха световни техники в областта на пет груминг, креативния груминг, 3D композиции и  удължаване на козината, съобщават от Българска груминг асоциация (БГА), член на БСК.

Разнообразните породи и размери кучета, както и работата с тях бяха разделени в 7 категории. Имаше много красиви представители на породите йоркширски териер, джак ръсел териер, шнауцер, померан, но най-оспорвана беше битката сред пуделите –порода все по-популярна у нас.

Съдия и лектор беше самата Беатрис Колома Солис - един от най– вдъхновяващите испански грумъри. Тя лично водеше последващите семинари, по време на които обучи българските си колеги в тънкостите на световните тенденции при кучешките фризури.

Събитието на годината в областта на груминга беше съчетание между състезателна и образователна програма, след които имаше заслужени награди и всепризнати сертификати.

В България г-жа Солис води целодневни семинари, посветени изцяло на креативния груминг. Това е клон в професията посветен на придаването на нестандартни форми и цветове, както на цялото куче, така и само на части от него. Представени бяха техники за удължаване на козината както и 3D композиции, направени от кучешка козина отделно и после прикрепени към тялото на кучето.

Участниците в семинарите получиха сертификати, удостоверяващи получените нови знания.

След семинарите грумърите, проявили най-голяма страст към усвояването на креативните техники, имаха възможността да се самоусъвършенстват и в уъркшопите, които се проведоха отново под ръководството на испанския ментор.

Тази едноседмична творческа фиеста затваря дълъг цикъл от събития, организирани от БГА, през изминаващата година и вдига високо летвата за предстоящата 2023 година.

БГА е създадена на 24-ти януари 2017г. Оттогава тя работи неуморно в услуга както на грумърите, така и на обществото. БГА обединява и защитава интересите на своите членове, популяризира дейността на съсловието и повишава информираността на стопаните относно правилната грижа за любимците им. Друга основна нейна грижа е повишаването на квалификацията на грумърите и чрез ежегодни семинари и уъркшопи с международно участие.

Беатрис Колома Солис е един от най– вдъхновяващите испански грумъри. Участвала е в редица национални и международни груминг конкурси на които винаги успява да се изкачи на почетната стълбичка и печели златни, сребърни и бронзови отличия. Безспорно едно от най – значимите в кариерата й признания е Best in Show победител на националното груминг шоу на Испания.

 

Дата: 14.11.2022

Източник: БГА

Прочетено: 1280