09.12.2022

Членове на Търговско-индустриална камара - Бургас участваха в работна среща с представители на Търговския департамент към посолството на САЩ в България. Собственици, управители и изпълнителни директори на фирми и предприятия в морския град и региона се запознаха с възможностите, които пазара в САЩ предлага на чуждестранните инвеститори и търговци. Опциите за установяване на двустранни търговски отношения и партньорства между американски и български компании бяха представени от Хана Каменетски - старши търговско аташе, Станислава Димитрова - старши търговски съветник и Петър Делин - търговски съветник в департамента. Гостите бяха приветствани от Жорж Дерелиев - председател на ТИК - Бургас и от символичния домакин - Диян Димов - изпълнителен директор на "Пристанище Бургас" ЕАД.

Това е първата работна среща между ТИК и представители на Търговския департамент към американското посолство. В рамките на час участниците имаха възможност да представят дейността си и пазарите, на които работят,, сред които е и американския.

Срещата с членове на ТИК предшества форума "Бургас: Бизнес партньорства с фирми от САЩ", който Търговския департамент към посолството на САЩ в България организира в морския град. Той ще се проведе на 9-ти декември в гранд хотел и СПА "Приморец" и на него ще бъдат представени 9 водещи американски компании предимно в сферата на коптюрните технологии и IT сектора. Някои от тях вече има разкрити офиси в Бургас, други търсят възможности за разширяване на бизнеса си.

През следващата година ще бъдат отбелязани 120 години от установяване на дипломатическите отношения между България и САЩ. През 2023 година и бургаското пристанище ще празнува своята 120-годишнина. През септември догодина морският порт ще бъде домакин на Генералната асамблея на круизния туризъм.

Дата: 09.12.2022

Източник: chernomorie-bg.com

Прочетено: 975