12.01.2023

Българската стопанска камара (БСК) стартира изпълнението на българо-норвежки проект „Социален диалог за устойчиво развитие и достоен труд (SDSD)“, финансиран чрез Норвежкия финансов механизъм (Innovation Norway). Проектът е на стойност 90 100 евро и е с 14-месечен период на изпълнение (от 1 декември 2022 г. до 29 февруари 2024 г.).

Партньори по проекта са две български и две норвежки организации на социалните партньори – БСК (водещ партньор), Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), Норвежката конфедерация на работодателите (NHO) и Норвежката конфедерация на синдикатите (LO).

Проектът цели изграждане на капацитет на социалните партньори в България за социален диалог, фокусиран върху устойчивото развитие, заетостта и достойния труд. В рамките на проекта ще бъдат споделяни добри практики за постигане на целите на устойчивото развитие, вкл. за ролята на работодателските и синдикалните организации за създаване на нови умения, устойчиви модели на производство и потребление. Ще бъдат разработени образователни пакети за целите на устойчивото развитие и създаването на зелени работни места. Предвижда се и провеждане на тематични дискусии, както и на серия от обучения на представители на БСК, КНСБ и браншови работодателски и синдикални организации от химическата и хранително-вкусовата промишленост.

Дата: 12.01.2023

Източник: БСК

Прочетено: 423