08.11.2023

Имаше покана за среща на 24 октомври, но ние казахме, че сме готови на такава, но не преди изборите, каза Емил Коларов пред бТВ

"Щом се отнася до ставката на ресторантьорите и хотели, получихме доста предложения от техните организации с това да се въведат ПОС терминали във всички заведения с 2,3,4 и 5 звезди. Да се плащат заплатите по банков път. Да има минимални ставки за персонал, които да са повече от минималната заплата. Ако това всичко го има, 9% могат да останат като временна мярка“, каза във вторник в МС Асен Василев.

„Среща между бранша и финансовото министерство не е имало. Имаше покана към повечето браншови организации за среща на 24 октомври и ние върнахме писмо, с което казахме, че сме готови на среща, но не преди изборите, а след втория тур, защото за нас това щеше да е политическа среща“, каза Емил Коларов, председател на Сдружение на заведенията в България.

Той посочи, че не знае с кого се е среща Асен Василев и добави, че може би с някои отделни собственици на заведения, но това не означавало, че се е срещал с браншовите организации.

„Ние не разбрахме за какво точно иде реч. Някои от предложенията звучат смехотворно. ПОС терминали има в почти всички заведения. Някъде може да няма техническа възможно да има ПОС терминал“, посочи Коларов. По думите му това е проблем на банковата система.

Вж. ВИДЕО

Дата: 08.11.2023

Източник: Сдружение на заведенията в България

Прочетено: 403