29.05.2024

На 28 май 2024 г. беше подписан  тристранен договор за сътрудничество между БУЛТИШ - Дружество на български и турски бизнесмени , Стопанска асоциация - Пловдив  и Търговско - промишлена камара на Чорлу.

Официални гости на събитието бяха  инж. Илия Зюмбилев -  областен управител на Област Пловдив и търговското аташе на Почетното консулство на  Република Турция в град Пловдив -  Армаган Ал.


Идеята за тристранно сътрудничество възниква през месец февруари, когато българският бизнес посещава на място Търговско - промишлената камара на Чорлу.

На подписването на Договора присъстваха председателят на УС на Търговско - промишлената камара на Чорлу Иззет Волкан и членове на сдружението; председателят на  СА Пловдив – Йорданка Кляшева и членове местната структура на БСК; представителят на БУЛТИШ Донка Колева и членуващи в дружеството предприемачи.

Целта на подписания от трите страни документ е да подкрепи  развитието на търговските, икономически, научни и технически отношения  между страните  и да подпомогне дейностите на предприемачи, организации и фирми от двете държави.

По време на изпълнение на договора страните ще са отговорни не само да отчитат нуждите на другата страна, но и да осигурят всички необходими мерки за подкрепа и развитие на бизнес връзките, в това число да организират и участват в съвместни културни и социални  мероприятия, панаири, изложби и обучения.

Дата: 29.05.2024

Източник: СА - Пловдив

Прочетено: 254