04.06.2024

Платформата е лидер с пазарен дял от 80% в онлайн търговията с бързооборотни стоки

Българската платформа за онлайн търговия eBag става част от Сдружението за модерна търговия (член на БСК). СМТ обединява едни от най-големите търговски вериги с над 750 обекта и близо 24 000 служители в цялата страна.

eBag е онлайн ритейлър, който осигурява на клиентите си достъп до огромно портфолио от продукти и заема лидерска позиция с пазарен дял от 80% в онлайн търговията с бързооборотни стоки. Клиентите на платформата намират на едно място продукти от специализирани магазини като: месарница, млекарница, пекарна, пресни плодове и зеленчуци от малки локални производители, аптека, всичко необходимо за козметичната грижа, в това число медицинска козметика, специални продукти и храни за майката и детето, зоо магазин, стоки за дома и офиса.

Компанията поддържа на склад над 15 000 различни артикули, които доставя до вратата на клиента за 3 часа.

Членовете на СМТ са водещи компании в сферата на търговията с бързооборотни стоки, бяла и черна техника, продукти за грижа за здравето, дрогерийни продукти и строителни материали и оборудване. От създаването си сдружението защитава техните интереси при стриктно спазване на утвърдени добри практики, на конкурентното право и на принципа на плурализъм при определяне на приоритети за дейността и при вземането на решения.

По данни на ИПИ съвкупният ефект, измерен през създаденото пряко и допълнително вътрешно търсене от дейността на компаниите от модерната търговия през 2022 г., надхвърля 11 840 млн. лева:

  • Близо 6,2 млрд. лева разходи за доставени от български компании стоки, изпълнени услуги и реализирани инвестиции и над 870 млн. лева платени нетни заплати на наетите;
  • Около 4,2 млрд. лева допълнителни (вторични) ефекти по веригата на стойността, създадени благодарение на дейността на доставчиците на стоки и партньорите на веригите;
  • Над 500 млн. лева индуцирани (третични) ефекти от потреблението на дохода на домакинствата на наетите в модерната търговия в отраслите, доставящи потребителски стоки и услуги.

 

 

 

    

 

 

 

 

Дата: 04.06.2024

Източник: СМТ

Прочетено: 222