06.06.2024

Обръщение на Главния редактор

Здравейте, скъпи читатели!


Бих желала да изразя своята подкрепа към засегнатите от ВПИП ферми. Надяваме се, че те ще въстановят бързо своето производство и ще  излязат по-силни от тежката ситуация. За мен и екипа на списание „Птицевъдство” е чест, да работим за Вас – българските предприемачи и професионалисти в аграрния сектор. В навечерието на светлите Великденски празници искаме да Ви пожелаем здраве и надежда. Вярваме, че проблемите ще намерят бързо решение и Вие ще направите Птицевъдството устойчив и успешен бизнес с който да се гордее целия агросектор.

Предстоят ни избори - национални и европейски избори. Новия Европейски Парламент ще приеме „Зелената сделка“ и  „Сделка с фермерите“. Надяваме се да бъде чут гласът на фермерите, както на национално ниво, така и на общоевропейско. Българската политическа обстановка е по-динамична от всякога.

Птицевъдите изпращаме Министър Вътев с благодарност за успешната нотификация на Държавната помощ за нов шесгодишен период. Посрещаме Министър Тахов с надежда, че ще ни изведе от тежките проблеми с ВПИП. Птицевъдството е на ръба на оцеляването. Трябва да се действа решително и в синхрон на отделните институции. Сега фермерите трябва да се обединят за своето по-добро бъдеще. Не можем да живеем с това заболяване повече. Трябва да направим всичко необходимо за да го изкореним.

Екипът на Списание „Птицевъдство“ ще следи и ще Ви представя всички актуални новини и прогрес в търсенето на ефективни начини за борба с разпространението на ВПИП.

Приятно четене!

Александра Гинева
Главен редактор 

Дата: 06.06.2024

Източник: Съюз на птицевъдите в България

Прочетено: 39