04.07.2024

Председателят на БСК връчи почетна грамота на НС на ТПК

За четвърта поредна година от 4 до 7 юли 2024 г. се провежда станалият вече традиционен за град Банкя фестивал за хора с увреждания под надслов „КООП БАНКЯ 2024 на НС на ТПК за хора с увреждания“. Основната цел е създаване на благоприятна среда за изява на хората с увреждания и активното им включване в обществени прояви.

Председателят на УС на БСК Добри Митрев беше гост на официалното откриване на фестивала. Той връчи на председателя на НС на ТПК доц. д.н. Владислав Лазаров почетна грамота от името на БСК по повод 105-годишнината от създаването на съюза, за приноса му към развитието на кооперативното движение в България и за дългогодишното партньорство с Българската стопанска камара.

Събитието е подкрепено от кооперации и предприятия, в които работят хора с увреждания – ТПКИ „Родина – Варна“, КТ „Черноморка“ – Бургас, „Дибико“ ЕООД – София, ТПКИ „Мир“ – Трявна, ТПКИ „Първи май“ – Смолян, ТПКИ „Петър Мирчев“ – Кърджали, ПКИ „Царевец“ – В. Търново и ТПКИ „Иглика“ – Шумен. Във фестивала ще вземат участие и партньорски организации – Българска асоциация за невромускулни заболявания, Асоциация на родителите на деца с епилепсия, Център за психологически изследвания.

Шатрите със стоки, изработени от хора с увреждания, са разположени на пешеходната зона в центъра на град Банкя. В Националния профилактично-възстановителен център „Жеравна“ ще се проведе кръгла маса на тема „Перспективи на партньорските отношения на НС на ТПК с висши училища в Република България“. С участието на хора с увреждания ще се проведат ролеви игри и тренинг за работа в екип, озеленяване на терен в НПВЦ „Жеравна“, а на сцената в парк „Ротонда“, ще можете да се насладите на разнообразна фестивална програма.

Посетителите на „КООП БАНКЯ 2024 на НС на ТПК за хора с увреждания“ ще могат да подкрепят хората с увреждания, закупувайки разнообразни качествени облекла и сувенири, произведени с внимание и любов от тях.

Програмата по дни включва:

  • 4 юли, четвъртък, 11:00 часа – официално откриване със специалното участие на Недялко Недялков – кавал, и Петър Миланов.
  • От 4 до 7 юли – изложение на артикули от ТПК от цялата страна на Пешеходната зона.
  • 6 юли, събота, 11:00 часа – детска музикална програма с участието на школа „Есенс“, изпълнения на деца от ВС „Даймънт“. От 18 :00 часа концерт на БГ ДУЕТЪТ и ОГНЕНО ШОУ на театрално студио „Смехурко“ ще бележат вечерта.
  • неделя, 7 юли, от 10:00 до 12:00 е предвидена богата фолклорна програма – хумор, песни и танци с участието на местни и гостуващи самодейни състави.

Дата: 04.07.2024

Източник: БСК

Прочетено: 110