На 18 март 2015 г. в залата на Българска стопанска камара (БСК) се проведе редовното Общо отчетно – изборно събрание на Съюзът на производители на комбинирани фуражи (СПКФ).  Главният секретар на БСК Петър Денев откри събранието с приветствие съм членовете и с пожелание за още бъдещи ползотворни дейности, които да допринесат за развитието на бранша в страната.

Досегашният председател на Управителния съвет на СПКФ д-р Христинета Станчева представи Отчет за дейността на съюза за периода 2012-2014 г. Приети бяха насоки за развитие и бюджета за 2015 г.

По време на Отчетно-изборното събрание бе приет нов Контролен съвет и нов Управителен съвет, който се състои от 8 човека и включва Атанас Дарджиков, Любен Българанов, Стефан Щерев, Марияна Шанданова, Иван Роглинов, Албена Мирчева, Таня Младенова и Валя Маринова.

За председател бе избран Атанас Дарджиков, който има  дългогодишен опит и заслуги в бранша, собственик на “Техра Нова” ООД.

***

Съюзът на производители на комбинирани фуражи е еденствен представител на бранша на национално и международно ниво. СПКФ е единственият български член на Европейската федерация на производителите на фуражи (FEFAC) - говорител на европейската промишленост за комбинирани фуражи и премикси на равнище европейски институции. Съюзът има представителство в Консултативния съвет по хранене на селскостопанските животни при Министерството на земеделието и храните, колективен член е на Българската асоциация по хранителна и питейна индустрия и др.

Всяка година СПКФ организира Годишна конференция на фуражопроизводителите в България. Тазгодишната ще се проведе в периода 15-17 април във Велико Търново.

От специализираното списание „Фуражи и хранене”, което съюзът издава, може да следите новите постижения в областта на технологиите за производство на комбинирани фуражи, актуални научни постижения в областта на храненето на различните видове и категории селскостопански животни и птици.

СНИМКИ

 

Прочетено: 2156