18.10.2022

В отговор на представянето на работната програма на Комисията за следващата година, BusinessEurope приветства съобщението да не работи както обикновено. Различните и паралелни кризи поставиха нашите компании под изключително напрежение, като много от тях се борят за оцеляване.

Маркус Байрер, генерален директор на BusinessEurope, заяви:

„Това е много грешен момент за допълнително административно и финансово натоварване на компаниите. Това може да бъде пагубно при тези трудни обстоятелства. Затова молим законодателите да създадат пространство за дишане на нашите компании, независимо дали става дума за ново, предстоящо или съществуващо законодателство. Това може да се постигне, като Комисията направи списък на предложенията, които възпрепятстват нашето възстановяване. Доказателството за пудинга, както винаги, ще бъде в яденето. Ще оценим внимателно съответните нови предложения, след като бъдат публикувани, и ще държим Комисията отговорна за обещанието да не работи както обикновено.“

Въпреки че предприятията приветстват положителния език за премахване на бюрокрацията, в действителност не можем да наблюдаваме достатъчно компенсиране на административната и финансова тежест върху компаниите. Подходът "за отмяна на предишни тежести при въвеждането на нови“ все още не е показал желаните ефекти.


BusinessEurope: необходимо е реално компенсиране на административната и финансовата тежест
Добави мнение