След кратко проучване на световните тенденции и прогнозите за тяхното развитие през следващите 20-30 години, Българска стопанска камара стартира първото в България проучване с цел да анализира информация доколко българският бизнес е готов да посрещне предизвикателствата на променящия се свят. 

Подбраните във въпросника тенденции са резултат от преглед на прогнозите до 2050 година на редица световни водещи организации и компании като Deloitte, PwC, Euromonitor International, Accenture, Future Today Institute, Roland Berger Institute, National Intelligence Council и други. 

БСК има амбицията да анализира информация от проучването по сектори и да създаде картина на вътрешния потенциал на българския бизнес за посрещане на бъдещето. 

Това не е просто поредният въпросник!

Проучването е разработено така, че в процеса на отговор всеки участник може да си направи самооценка къде е позициониран по отношение на глобални общи тенденции, технологични иновации, процесите по развитието на човешките ресурси и на потребителското поведение. 

Обобщените данни от  проучването ще очертаят силните и слаби страни, възможностите и заплахите, но и ще определят потребностите. По този начин ние от БСК ще можем също на свой ред да бъдем по-ефективни в подкрепата си за българския бизнес в преодоляване на предизвикателствата , които предстоят. 

Линк към проучването 

Проучването е отворено за фирми от всички сектори до 30 септември 2021 г. 

Информация относно резултатите от проучването ще бъде изпратена до всички фирми, участвали в него. 

 

За контакт:

Христина Каспарян,
Център за външноикономическо сътрудничество,
Българска стопанска камара,
H2020 Национално контактно лице за МСП


Проучване: „Готови ли сте за бъдещето?“
Добави мнение