Българската стопанска камара, съвместно с други социални партньори от България и още 6 държави-членки, разработва проект TransFormWork, който е фокусиран върху въвеждането на Рамковото споразумение на европейските социални партньори по дигитализация (юни 2020 г.) в 7 държави членки на ЕС .

Дигиталната трансформация носи ясни ползи както за работодателите, така и за работниците. Тя е свързана и с предизвикателства и рискове, тъй като някои задачи ще изчезнат, а много други ще се променят. Това изисква предвиждане на промените, предоставяне на умения, необходими на работниците и служителите в предприятията, за да успеят в дигиталната ера.

Рамковото споразумение на европейските социални партньори за дигитализация е споделен ангажимент на европейските междусекторни социални партньори за оптимизиране на ползите и справяне с предизвикателствата на дигитализацията. Социалните партньори на национално равнище носят отговорност за адаптиране на условията на пазара на труда, образованието и обучението, както и на системите за социална защита, за да се гарантира, че преходът е взаимноизгоден за работодателите и работниците. 

За да анализираме текущата ситуация в предприятията, е важно да знаем мнението на ръководителите на отделите „Човешки ресурси“ в предприятията относно организацията на труда, поради което се обръщаме с молба за попълване на следния ОНЛАЙН ВЪПРОСНИК, като предварително Ви благодарим за съдействието.

Структурата на проучването се състои от 5 части, всяка от които съдържа до 5 въпроса, посветени на съответните теми, обхванати от Рамковото споразумение за дигитализация.

Молим, въпросникът да бъде попълнен в срок до 20-ти февруари 2022 г.

Благодарим Ви за информацията, която ще бъде предоставена, за да могат социалните партньори да приемат подходящи политики подкрепящи дигиталния преход на вашето предприятие.


Въпросник относно дигитализацията в предприятията
Добави мнение