06.05.2011

Официалният старт на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН ще бъде оповестен и приветстван лично от генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун, по време на бизнес закуска в столичния хотел „Шератон", на 6 май 2011 г.


Това е първото официално мероприятие на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН след учредяването на сдружението. То бе регистрирано в началото на 2011 г. като сдружение с нестопанска цел в обществена полза, а за негов председател бе избран Сашо Дончев - президент на „Овергаз инк" АД и председател на Българската стопанска камара.


По време на бизнес закуската ще бъдат представени насоките за дейността на Мрежата през 2011 г., както и някои успешни практики на български компании в областта на корпоративната социална отговорност.


Участниците в срещата ще имат възможност да чуят препоръките на г-н Бан Ки-Мун за развитие на социално отговорния бизнес в България и да разменят реплики с него по проблемите в тази сфера.


В 9.00 часа Националният съвет на българската мрежа на Глобалния договор на ООН ще даде пресконференция в зала „Роял 3" на хотел „Шератон".


Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун пристига днес (5 май) на официално посещение у нас по покана на българския премиер Бойко Борисов. През първия ден от посещението си г-н Бан Ки-Мун ще разговаря последователно с министър-председателя, с председателя на Народното събрание и с кмета на гр. София, след което ще изнесе лекция в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски".


На 6 май, след бизнес закуската с Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, г-н Бан Ки-Мун ще присъства на военния парад по случай Деня на храбростта и Българската армия, а по-късно ще бъде приет от президента Георги Първанов.


В програмата на генералния секретар на ООН е включено и приветствие към участниците в международната конференция на тема "Уроците на прехода на Централна и Източна Европа: полезен опит за страните в Северна Африка и Близкия Изток", която ще се проведе в столичния хотел „Шератон".


За контакт:

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН

1504 София, ул. Оборище № 8, ет.1

тел/факс: 02 4282 015 begin_of_the_skype_highlighting            02 4282 015      end_of_the_skype_highlighting

Марина Стефанова - 0888 637 654 begin_of_the_skype_highlighting            0888 637 654      end_of_the_skype_highlighting, 0896 609 700 begin_of_the_skype_highlighting            0896 609 700      end_of_the_skype_highlighting

E-mail: secretariat@unglobalcompact.bg  

www.unglobalcompact.bg

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Генералният секретар на ООН ще участва в бизнес закуска с членовете на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН