06.11.2012

Българската стопанска камара (БСК) се включи в конкурса "БГ сайт" със своя нов институционален портал, който беше разработен в началото на 2012 г.

Новият сайт на БСК е организиран по начин, даващ на потребителите възможност за бърза ориентация и достъп до широка гама полезна информация, както и до по-ефективна обратна връзка, вкл. коментари на публикации, постване в социалните мрежи, генериране на бюлетини с актуално съдържание и др.

Именно с цел насърчаване на обратната връзка с потребителите създадохме рубриката "Диалог с бизнеса", в която публикуваме проекти за нормативни промени и управленски решения, за които очакваме коментари и предложения от страна на нашите членове и партньори, така че да ги отчетем при отстояването на една или друга позиция на БСК в рамките на системата за социално сътрудничество.

Опитахме се да компенсираме съществуващия информационен вакуум по отношение работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), като създадохме специален раздел в нашия портал - "Социален диалог".

Стремежът на комуникационния екип на БСК е сайтът на камарата да не е насочен единствено към информации от и за организацията, а да генерира в реално време новинарско съдържание от други източници - организации, институции, аналитични центрове и др.

Ще се радваме, ако подкрепите нашата кандидатура на адрес http://bgsite.org/vote/, за което предварително благодарим!

***

Конкурсът БГ Сайт - най-престижните у нас уеб награди за Български сайт се провежда за тринадесети път. Тази година ще протече под мотото - В пиксели.

С гордост можем да кажем, че идеята за конкурса, възникнала в началото на 1999 г., вече се превърна в установена традиция, очаквано и важно за дигиталната индустрия в България събитие. 

С развитието на пазара и изискванията към модерното уеб присъствие следва да се променя.  Конкурсът БГ Сайт 2012 ще промени част от условията и категориите си, като запази основновнто правило - сайтовете да са на български език. За младите уеб таланти от няколко години има специална категория Startup. Ще заложим отново на широко и професионално жури, което в издание 2012 ще е от 60 души, водещите експерти в брашна.

Регистрацията за Конкурса тази година стартира на 13 февруари и завърши в края на септември. Оценяването по традиция е през октомври, а официалната церемония по награждаване на победителите – на 12 ноември 2012-та. Също традиционно, след награждаването ще се проведе еднодневен уеб семинар.

Инициатор на идеята и организатор на конкурса БГ Сайт и Уеб семинара за периода 1999 - 2003 г. е ABC Design & Communication.

Организатор на конкурса БГ Сайт от 2006 година е  Фондация БГ Сайт.

Благодарим на всички, които поддържат и подпомагат инициативата!

Надяваме се със съвместни усилия да превърнем конкурса БГ Сайт в още по-стойностно събитие и с това да подпомогнем развитието на родното уеб пространство!

Снимки от предишните издания на Конкурса БГ Сайт.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Гласувайте за кандидатурата на БСК за сайт на годината!