25.11.2013 - 26.11.2013

На 25-26 ноември 2013 г. в гр. Букурещ, Румъния, ще се проведе втората Среща на правителствените ръководители на Китай и 16-те страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), в която се предвижда да вземе участие министър-председателят на Република България г-н Пламен Орешарски. Предстоящата втора Среща на правителствените ръководители Китай - ЦИЕ ще бъде съпътствана от икономически форум, който ще се проведе на 26 ноември 2013 г. в сградата на Народното събрание на Румъния (Palace of Parliament).

Предвижда се работата на форума на 26 ноември 2013 г. да бъде организирана в отделни бизнес семинари по следните основни теми: селско стопанство, туризъм, информационни технологии и съобщения, инфраструктура, енергетика.

Първата среща в подобен формат бе проведена на 26 април 2012 г. във Варшава, по време на която китайската страна обяви 12 мерки за развитие на сътрудничеството със страните от ЦИЕ, между които отпускането на специална кредитна линия в размер на 10 млрд. щ.д. за осъществяване на съвместни проекти в областта на инфраструктурата, високите и екологично чистите технологии; създаването на инвестиционен фонд с начален капитал от 500 млн. щ.д.; изпращане на търговски и инвестиционни мисии в страните от ЦИЕ и постигане на общ стокообмен с тях на стойност 100 млрд. щ.д. до 2015 г.; насърчаване на китайските предприятия да създадат по една икономическа и технологична зона в страните от ЦИЕ, както и да участват в развитието на вече съществуващи зони в тези държави; създаване на туристически съюз между Китай и ЦИЕ и др.

Заинтересованите български фирми, които желаят да участват във форума следва да изпратят регистрационна форма (моля вижте прикачения файл) по възможност в срок до 12 ноември 2013 г. следния e-mail адрес : ierc@bia-bg.com

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Икономически форум Китай – Централна и Източна Европа и възможност за участие на заинтересовани български фирми (26.11.2013), Букурещ