05.03.2014 - 07.03.2014

Целта на изявата е да подчертае ключовата роля на новите екологични технологии  за изграждането на устойчива регионална икономика чрез тяхното прилагане, обмяна на опит и добри практики. Изявата се организира от Виа Експо и ще се проведе от 5-ти до 7-ми март 2014 г. в София. Нейният актуализиран формат включва: „Save the Planet” (управление на отпадъци и рециклиране), „Енергийна ефективност и възобновяема енергия", „Smart Cities“ (интелигентни сгради, ИКТ и мобилност) и „LiftBalkans" (асансьори и ескалатори).

Изложението

Австрия е отново страна-партньор на „Save the Planet“ и нейните постижения ще бъдат демонстрирани на традиционния Австрийски павилион, който се реализира за 5-та поредна година на по-голяма изложбена площ.

Водещи фирми от Австрия, България, Германия, Дания, Китай, Италия, Полша, Румъния, Словения, Холандия, Чехия, Швеция и Швейцария ще представят своите  най-нови продукти и услуги. Тази година акцентът ще бъде поставен върху хидро - и биоенергията. Увеличеното търсене на оборудване за сепариране, балиране, рециклиране и компостиране определя и инвеститорския интерес на международни компании към Югоизточна Европа.

Информационните и комуникационни технологии имат голям потенциал за превръщането на градовете в интелигентни системи. На изложението ще бъдат показани интелигентни решения за съхранение на енергия, сградна автоматизация, мобилност, телеметрия, телематика, енергийно ефективно осветление, бои и др.

EREMA, IFE Aufbereitungstechnik, UNTHA Shredding Technology, VECOPLAN, Herbold Meckesheim, Tecnova, Apricus Solar, Global Hydro Energy, CPM Europe, Филкаб и Елпром Трафо са сред изложителите.

Ново поколение термопомпи с висок КПД ще видим от Омния Контракторс и Термопомпени системи, които успешно се лансират на пазара.

Hitachi Zosen Инова, Ebios Energy и Weiss ще запознаят посетителите със своя опит и ноу-хау в производството на енергия от отпадъци.

Форумът

Във форума ще се включат лектори от  Българска стопанска камара; ЕК, ГД „Енергия“ – отдел „Интелигентни градове”; Асоциацията на градовете и регионите за рециклиране и устойчиво управление на ресурсите (ACR+); Европейска мрежа на специалисти по околна среда (ENEP); Съвет за изследване и технологии за енергия от отпадъци (WtERT); Euroheat & Power; Европейски институт за изследване на сградите (BPIE) и др.

Няколко са акцентите в програмата:

  • Европейски ден за управление на отпадъците
  • Енергия от отпадъци - глобални и локални перспективи, нови технологии
  • Решения за интелигентна мобилност
  • Преосмисляне на идеята за централизираното отопление и охлаждане в Европа 
  • Интелигентни градове: Европа и развитието на иновациите в областта на интелигентните градове и общности, Иновации и стратегии за сгради с почти нулева консумация на енергия (nZEB), Интелигентни мрежи.

Брошури:  „Save the Planet“     „ЕЕ & ВЕИ“ и „Smart  Cities“    „LiftBalkans“    Статистика 2013

Организатор: Виа Експо ООД -  www.viaexpo.com

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Изложение и форум за управление на отпадъци и рециклиране, енергийна ефективност, възобновяема енергия и интелигентни градове за Югоизточна Европа