22.05.2014

Г-н Георги Шиваров, заместник-председател на Българска стопанска камара ще бъде част от официалната българска делегация, която ще посети Рим по случай 24 май – Денян на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Делегацията ще бъде ръководена от министър-председателя Пламен Орешарски и в програмата й са включени поклонение и молебен на гроба на Константин Кирил в базиликата „Сан Клементе“, полагане на венци пред исторически места в Рим, свързани с делото на светите братя Кирил и Методий и с българската история – пред паметната плоча в базиликата „Санта Мария Маджоре“, където е отслужена първата литургия на славянски език, на паметниците на Иван Вазов и капитан Петко войвода.

По време на визитата ще се осъществи и бизнес среща с представителите на Конфиндустрия /Всеобща конфедерация на италианската промишленост (Confindustria/Confederazione generale dell’industria italiana). Контактите на Българска стопанска камара с Confindustria са от 1997 г.

През 1999 година, с посредничеството на CONFINDUSTRIA и в изпълнение на подписаното споразумение между двете институции о, БСК осъществи двугодишен съвместен проект с италианската организация SIMEST Spa, със следните основни дейности и насоченост:

  • бизнес проучване и създаване на възможности за смесени предприятия
  • насърчаване на технологичното и индустриалното сътрудничество
  • подпомагане на италианските  инвестиции в България
  • подбор на български фирми
  • осъществяване на срещи с италиански предприятия
  • подписване на споразумения за сътрудничество
  • реализиране на италиански инвестиции в България
  • провеждане на курсове за обучение
  • издаване на практически наръчник

На предстоящата бизнес среща ще участват:  Пламен Орешарски, Кристиан Вигенин, Марин Райков, Велислава Кръстева, Анна Янева, Боян Чуков, Росен Руфев, Ани Димитрова, Огнян Донев, Цветан Симеонов, Васил Велев,  Георги Шиваров, Мариела Кючукова, Теодора Петрова,Надежда Иванова, ръководител СТИВ в Рим.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Зам.- председателят на БСК Георги Шиваров на официална визита в Рим