11.03.2015 - 13.03.2015

„Save the Planet" (управление на отпадъци и рециклиране), „Енергийна ефективност и възобновяема енергия" (EE и ВЕ), „Smart Cities" (интелигентни градове), „Save the Life" (контрол по време на природни бедствия и аварии)

 

Промените в климата, изчерпването на природните ресурси и налагането на модела на "кръгова икономика" стимулират страните от Югоизточна Европа да инвестират в своите икономики  и да прилагат по-широко съвременните екотехнологии.

11-тото издание на изложенията и форума за Югоизточна Европа играе ролята на успешна платформа за представяне на продукти и обмяна на експертен опит.

Профил на изложителите

  • Save the Planet": събиране на отпадъци, транспортиране, третиране, депониране, ресурсна ефективност и рециклиране. Австрия е стратегически партньор на „Save the Planet”  и ще се организира австрийски павилион.
  •  „ЕЕ и ВЕ“: енергийноефективни решения за отопление, охлаждане, вентилация, осветление; енергийноефективно строителство; възобновяема енергия – слънчева, вятърна, геотермална, хидро-, биоенергия и др.
  •  Smart Cities(интелигентни градове): управление и съхранение на енергия, интелигентни сгради, осветление, ИКТ, мобилност, градско планиране и др.
  • Save the Life: управление и контрол при бедствия и аварии, безопасност на работното място.

 

Форумът

Той  предоставя един задълбочен поглед върху широк спектър от въпроси, свързани с тенденции, стратегии, финансови инструменти, законодателство и добри практики. Лектори от Европейската мрежа на професионалисти по опазване на околната среда, PlasticsEurope, Eвропейска асоциация за технологии и съоръжения за разрушаване в строителството, Българска стопанска камара, Асоциация на комуникациите при кризисни ситуации, Euroheat & Power и др. ще се включат в програмата. Основните акценти ще бъдат: кръгова икономика, нулеви отпадъци, рециклиране на пластмасови отпадъци, бъдещето на топлоцентралите в Европа, устойчиви градове и архитектура, политики относно климатичните промени, системи за ранно предупреждаване, подготовка на гражданите при случай на бедствие и др.

Целевата аудитория на събитието обхваща: представители на бизнеса, държавни институции, университети, асоциации, изследователски и научни центрове, неправителствени организации и медии.

Брошури:   Save the Planet   ЕЕ и ВЕ и Smart Cities  Save the Life  Статистика 2014  Видео 2014  е-бюлетини   www.viaexpo.com

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Изложения и форум за Югоизточна Европа