12.04.2018

Българският център за жени в технологиите (БЦВТ), в партньорство с Министерството на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и Европейската комисия, организират първата конференция на SHEleader@digital Conference 2018, посветена на ролята на жените в цифровата икономика.

Знаете ли, че в България има два пъти по-голям брой жени в сравнение с европейските средни? Всъщност България е на първо място по жени ICT специалисти в Европа. Този окуражителен брой е само една от причините, поради които София е горда да постави началото на тазгодишната Европейска конференция за лидерство на жените в цифровата икономика, която ще събере над 250 представители на бизнеса, нестопанския и публичния сектор от цяла Европа.

На 12 април София ще посрещне водещи жени от цяла Европа, за да обсъди как да насърчи и вдъхнови повече жени и момичета да влязат в професионалната и лидерската роля в цифровата индустрия.

Конференцията е част от официалния календар на българското председателство на Съвета на ЕС и ще се проведе под официалния патронаж на комисаря по цифровата икономика и общество г-жа Мария Габриел. Събитието ще бъде открито от министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и Саша Безуханова, председател на Борда на директорите и основател на MOVE.BG.

Мисията на SHEleader@digital е да вдъхновява и провокира повече жени и момичета да поемат увереност в професионалните и лидерски роли в цифровата индустрия.

Конференцията ще разгледа как жените лидери могат ефективно да си партнират, за да подкрепят женското лидерство в цифровия свят и да променят общото възприятие на жените в областта на технологиите. SHEleader@digital също ще обсъди ролята на жените в днешния социален и икономически живот и ще проучи как лидерите на жените могат да допринесат за професионалното утвърждаване и икономическата независимост на жените в риск.

Присъединете се към нас на 12 април 2018 г. за един изключителен ден в НДК. Получете билета си на ➤ https://www.sheleader.digital/

Пълен списък на говорителите и програмата можете да намерите на ➤ https://www.sheleader.digital/

БСК е партньор на събитието.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

SHEleader@digital Conference 2018 (Европейска конференция за лидерство на жените в цифровата икономика)