30.09.2019

От 29 август 2019 г. започна приемането на номинации за следващата Европейска награда за изобретател - 2020 г.

Още от създаването си през 2006 г., Европейската награда за изобретатели се връчва на изобретателите, които правят забележителни технологични пробиви и допринасят към прогреса на обществото и икономическия просперитет. 

Основните изисквания за номинация са следните: всички изобретатели, които ще станат финалисти на Европейската награда за изобретатели, трябва да са получили европейски патент и не само да са постигнали значителен технологичен напредък в своята област, но и да са от полза за икономиката и да допринасят за обществото.

В този контекст приканваме и насърчаваме членовете на БСК да обмислят възможни номинации за тазгодишното изданието на Европейската награда за изобретател 2020 г. Крайният срок за подаване на номинации изтича на 30 септември 2019 г.

Допълнителна информация за процеса на номиниране и критериите, както и онлайн формуляра, можете да получите на този уеб линк.

БСК е единствената работодателска организация, която представлява българския бизнес в семейството на BUSINESSEUROPE. В случай, че решите да направите номинация, молим да ни информирате.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Стартира подаването на номинации за Европейската награда за изобретател - 2020 г.