11.03.2020

Семинарът ще се проведе на 11-ти март 2020 в Конферентната зала на Българска стопанска камара, ул. „Алабин“ 16-20, София.

Ключови резултати от семинара:

  1. Основно разбиране на особеностите за защита на интелектуална собственост (търговски марки, авторско право и сродни права, индустриална собственост, прилагане на права) в страните от Югоизточна Азия.

По време на семинара ще научите:

  1. Как да планирате опазването на интелектуалната собственост на фирмата при дейност или партньорства в държави от Югоизточна Азия;
  2. Към кого да се обръщате за помощ при неясноти, свързани с опазването на интелектуалната собственост;
  3. Какви са особеностите на законодателството и практиката при защита на интелектуална собственост в Югоизточна Азия с акцент върху Виетнам, Тайланд и Камбоджа;
  4. Индивидуални консултации с международни експерти с признат опит в областта на налагане на права на интелектуална собственост в Югоизточна Азия – по предварителен график.

Участието в семинара е безплатно. Изисква се регистрация с попълване на регистрационна форма. За контакти: Христина Каспарян, ierc2@bia-bg.com, тел. 02 932 09 34. Местата са ограничени!

Език на семинара: английски!

Регистрация на следния линк.

 

За лектора

Гост-лектор на семинара ще бъде г-жа Ваня Ковачевич, международен експерт по защита на интелектуална собственост.

Ваня е експерт по защита на интелектуалната собственост и коуч с практически опит в Азия, където е служила като директор за Югоизточна Азия на регионалния офис на фирмата за интелектуална собственост Schmitt & Orlov, където е отговаряла за Виетнам, Тайланд и Камбоджа. Опитът в тези различни в законодателно, културно и икономическо отношение държави ѝ е помогнало да изгради дълбоко разбиране за работата по опазване на интелектуалната собственост в този регион.

Ваня е съветвала множество клиенти по всякакви въпроси, свързани с интелектуалната собственост в Югоизточна Азия, от регистрация до прилагане на права. В 15-годишния си опит е водила широк кръг от дела, от обвинения за нарушение до налагане на индустриални права и авторско право, работа по сделки, свързани с лицензиране и прехвърляне на права на интелектуална собственост, оценка на интелектуална собственост при сделки за придобиване, ИТ лицензиране, имена на домейни, законодателство за електронна търговия, интернет, медии и развлекателна индустрия, както и дела, свързани с опазване на данни. Била е съветник както на стартъпи, така и на МСП и големи мултинационални компании.

Ваня е назначен представител за търговски марки и индустриален дизайн и панелист за домейн имена към ADR.eu. Преди да получи признание за работата си в Югоизточна Азия, Ваня Ковачевич е основала и ръководила отдела за интелектуална собственост на голяма хърватска фирма за търговско право, където е получила висока оценка за отличната си работа за защита на правата на интелектуална собственост от Chamber and Partners, Legal 500, и World Trademark Review.

Ваня Ковачевич ще бъде в България по покана на Център за външноикономическо сътрудничество към Българска стопанска камара – Enterprise Europe Network със съдействието на South-East Asia Intellectual Property SME Helpdesk.


Програма и методология на семинара

 

9:45 Регистрация на участниците

10:00 Приветствие и представяне на актуална информация относно пазарите на Югоизточна Азия и търговски отношения на България с Югоизточна Азия

Веселин Илиев, Главен директор на център за външноикономическо сътрудничество на Българска Стопанска камара

10:30 Защита на интелектуалната собственост в Югоизточна Азия

Ваня Ковачевич, международен експерт по право в областта на защитата на интелектуалната собственост

11:45 Представяне на дейността на South-Еast Asia IPR Helpdesk

Жил Труврой, експерт от South-Еast Asia IPR Helpdesk

12:00-13:00 Лек обяд на блок-маса

13:00-16:00 Индивидуални консултации с експертите

 

Експертът ще използва следните методи:

1)    Активно участие с дискусии на казуси;

2)    Дискусия на действителни бизнес предизвикателства на участниците;

3)    Изучаване на примери;

4)    Индивидуални консултации с участниците в семинара.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Семинар