09.06.2020

Българска стопанска камара и катедра “Индустриален бизнес и предприемачество”, Стопански факултет при Тракийски университет

организират презентация на тема:

„БИОИКОНОМИКАТА: УСТОЙЧИВАТА ИКОНОМИКА НА БЪДЕЩЕТО“.

Биоикономиката е ключът към осигуряването на хранителни ресурси, поддържане на екосистемите и справяне с климатичните промени. Като „възобновяемата част“ от кръговата икономика, тя може да осигури сцената за развитие на потенциала за иновации, био-базирани решения и екологични практики в селското стопанство.

Биоикономиката е желаната и логична посока, в която да се насочат усилия, идеи и ентусиазъм за осигуряване на устойчиво бъдеще. Ще отговорим на въпросите:

  • Кои са целите и ползите на биоикономиката?
  • Важна ли е биоикономиката за приоритетите на Европа?
  • Какво означава на практика?

Виртуалната среща е част от европейския проект BE-Rural „Осъществяване на потенциала на регионалните и местните биоикономики“, финансиран по програма Хоризонт 2020 на ЕС за научни изследвания и иновации.

Презентацията ще се проведе на 09.06.2020 г., от 10:00 часа, през платформата GoToMeeting. Продължителността на събитието е 1 час. Може да се присъедините към срещата от Ваш компютър, таблет или телефон: https://global.gotomeeting.com/join/520055317

Нови ли сте в GoToMeeting? Вземете приложението сега и бъдете готови, когато започне първата Ви среща: https://global.gotomeeting.com/install/520055317

Очакваме Ви!

В събитието ще участват експерти от компанията Denkstatt (Денкщат), която помага на бизнеса да управлява въздействието си върху природния, социалния и човешкия капитал. Част от Denkstatt Group – водещ консултант по устойчиво развитие в Централна и Източна Европа, с централа във Виена, Австрия.

Denkstatt е първата фирма в България, която помага за постигане на устойчиво развитие на една организация. Сред клиентите на denkstatt са Coca-Cola, Lidl, Billa, Кауфланд, Теленор, Виваком, Metro AG (Германия), Дънди Прешъс Металс, Асарел-Медет, Speedy, Европейската комисия, Министерство на околната среда и водите, Столична община, Национална агенция за приходите и др. Компанията работи с Европейската Комисия по различни теми, свързани с екологични политики, кръгова икономика, стандартизиране на процеса по разработване на проекти за енергийната ефективност и др.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

БИОИКОНОМИКАТА: УСТОЙЧИВАТА ИКОНОМИКА НА БЪДЕЩЕТО