12.01.2021

На 12 януари 2021 г. от 10:00 ч., МТСП, съвместно с Агенцията по заетостта, организират онлайн кариерен форум, на който ще имате възможността да представите Вашите компании, да заявите свободни работни места, да осъществите контакт с голям брой участници, да намерите кадри. Ще можете да проведете интервюта с избрани от Вас кандидати и да управлявате цялостния процес по наемане на съответните лица. 

Очаква се във форума да участват лица, придобили своето висше образование в България или в чужбина, които биха желали да се развиват професионално в България, както и национални и чуждестранни работодатели от различни икономически сектори, предлагащи работни места на територията на страната. 

"Кариера в България" ще се проведе изцяло онлайн чрез тази платформа на Европейската комисия. Събитието е напълно безплатно за всички участници и работодатели и регистрацията е вече отворена..

През последните няколко години Българската Мрежа работи за привличането на български студенти, завършващи в чужбина с поредици от няколко срещи в страната и в Ковънтри, Великобритания, където има най-много учещи се българи и за превръщането на България в достойно място за реализация чрез възможностите за работа в отговорните компании.

Този форум продължава нашите усилия и насърчаваме компаниите-членове на Глобалния Договор на ООН да се включат.

Ако проявявате интерес към събитието, ето и технически детайли за регистрацията и участието Ви:

  • Регистрирайте се в платформата, ако нямате регистрация и изберете събитието, в което искате да участвате;
  • Ако вече имате регистрация на платформата, поискайте да се присъедините като изложител за събитието „Kариера в България”;
  • Въведете информация в профила на компанията – описание, дейности, лого. Той е публичен и кандидатите могат да добият представа за дейността Ви от него;
  • Публикувайте свободните си работни места и следете кандидатстванията по тях;
  • Можете да поканите на интервю подходящи кандидати и да определите час за провеждането му в рамките на събитието;
  • В деня на събитието можете да комуникирате с кандидати посредством индивидуален чат, да провеждате предварително насрочени интервюта (за целта в платформата се въвежда профил в Скайп - Skype ID) или да участвате в общия чат;
  • Имате възможност да се включите в програмата на събитието с представяне на компанията Ви и/или работните Ви места като изпратите видео на eures@az.government.bg (под формата на линк от YouTube или Vimeo или като файл в MP4 формат).

 

Информация за събитието е налична на страницата на платформата на български и английски език. При въпроси относно събитието, можете да се обръщате към представители на организаторите на следните мейли eures@az.government.bgpetya.aleksandrova@mlsp.government.bgaleksandra.aleksandrova@mlsp.government.bg и  daniela.strakova@mlsp.government.bg и  телефони 02/8056 855, 02/8119 506 и 02/8119 534.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Онлайн кариерен форум