19.05.2021

На 19 май 2021 г., в кино „Одеон“- София, от 18:00 ч. ще се проведе официалното награждаване на финалистите от петото поредно издание на фестивала „Кино в длан”.

Фестивалът се организира от 2015 г. и е първият в България за филми, заснети с мобилни телефони. Той е отворен за участници от всички възрасти, независимо от техния професионален и творчески опит в киното. Единственото ограничение е продължителност на филма до 5 минути и изискване заснемането да бъде извършено с мобилен телефон.

В настоящото издание за първи път е добавена и нова конкурсна категория „Живот в карантина“. Наред с нея ще бъдат отличени още най-добър игрален, анимационен и документален филм, както и най-иновативно използване на дигиталните технологии. Ще бъдат връчени също така награди от името на основните организатори – община Шумен и читалище „Добри Войников-1856“, както и от партньорите на фестивала – Съюза на народните читалища, Шуменски университет „Константин Преславски“, НАТФИЗ, награда на публиката, специални награди и дипломи.

Членове на журито са проф. Валери Чакалов - преподавател по изобразително изкуство в Шуменския университет, Анна Ангелова - журналист в Българската национална телевизия, Александър Донев - кинокритик и преподавател в НАТФИЗ и Детелина Палазова - секретар на читалище „Добри Войников-1856“.

На събитието ще бъдат показани на голям екран и всички филми, отличени с наградите на фестивала. Нека приветстваме заедно независимите български филмови творци!

Събитието ще се осъществи при условията на действащите към 19 май 2021 г. противоепидемични мерки.

Вход свободен.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.