05.11.2021

Безплатна регистрация – https://burgasdigital.com/

Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Събитието ще се проведе на 5 ноември, в Международен конгресен център - Бургас, от 9:00 до 17:10 часа при спазване на въведените противоепидемиологични мерки.

Конференцията се организира от Община Бургас и София Тех Парк в партньорство с Професионална асоциация по роботика и автоматизация (член на БСК), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионална Гимназия по компютърно програмиране и иновации- Бургас, Индустриален Логистичен Парк Бургас,  Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров-Бургас“, Бургаски Свободен Университет, Американска търговска камара в България.

Мотото на срещата е „Роботика, нови технологии, дигитален бизнес“ и има за цел  да представи мнението на експерти от индустрията и да демонстрира върхови достижения в областта на роботиката и дигитализацията.

Посетители от всички възрасти  ще могат да видят и да взаимодействат с различни видове роботи от областта на индустрията и образованието, както и да научат повече за начина, по който функционират новите технологии.

В четири отделни панела публиката ще може да научи повече:

  • Какви роботи се правят в България?
  • Какви са проектите на българските компании?
  • Какви са иновациите в индустрията?
  • Мястото на Бургас на индустриалната карта?
  • Новите проекти за индустриална автоматизация?
  • Как се изгражда умна фабрика и какви предимства дава тя?
  • Необходими технологии за изграждане на умен град?
  • Как си сътрудничат образование, бизнес, общини?
  • Ролята на СТЕМ центровете и връзката им с роботиката
  • Изграждане на дигитални лидери

Със засиленото навлизане на автоматизацията у нас пилотното издание на Burgas Digital 2021 ще разгледа какви са тенденциите в производството у нас, в ускореното внедряване на роботи, както и ще бъде направен преглед на напредъка в индустриалната автоматизация. Лектори на събитието са изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша, които имат отношение към роботиката и дигитализацията.

По време на събитието ще бъдат демонстрирани  решения в областта на автоматизацията и роботиката, виртуалната реалност и умните градове от “ФАНУК” България, “Телелинк Бизнес Сървисис”, университет „Проф. д-р Асен Златаров“, “Рапид Прогрес”, “Ондо”, “Гига Аутомата”, образователния стартъп “Тинузавър” и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, които се обучават по специалност “Програмиране на изкуствен интелект”.

Кристиян Михайлов и Йонко Чуклев от ПАРА ще се включат с модерирането на три от панелите. В панел „Индустрия 4.0 – ролята на роботиката и умните фабрики“ Христо Гилищаров от Фанук България, Калоян Георгиев – Шнайдер Електрик, и Камен Георгиев от Сивико ще споделят повече за успешните практики в роботиката, ролята на системните интегратори и връзката им с Индустрия 4.0.  

Сред компаниите от екосистемата на Асоциацията по роботика ще се включат още Ондо, Гига Аутомата, Рапид Прогрес.

По време на събитието мобилният оператор А1, ФАНУК България, Телелинк Бизнес Сървисис, университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Рапид Прогрес, Ондо, Гига Аутомата, образователния стартъп Тинузавър на Невен Боянов и други ще може да видите решения в областта на автоматизацията и роботиката, образованието и умните градове.

В рамките на форума заедно ще се отбележи и 5-ия рожден ден на  ИКТ Клъстер Бургас. 

Събитието е спонсорирано от мобилния оператор А1, Телелинк Бизнес Сървисис, ФАНУК България и Сенстейт Технолоджис.

Във връзка с епидемиологичната обстановка и рисковете от разпространение на COVID 19 в Република България и световен мащаб, организаторите следят ежедневно ситуацията и ще създадат нужната организация за стриктно спазване на въведените противоепидемиологични мерки по време на конференцията и съпътстващите я дейности. 

В началото на събитието ще има платен бърз тест за хората, които нямат зелен сертификат.

Повече за събитието – https://burgasdigital.com/ 
Следете събитието и в социалните мрежи- https://www.facebook.com/BurgasDigital

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Burgas Digital – „Роботика, нови технологии, дигитален бизнес“